لیست اختراعات حسن افشاري جويباري
محلول 16 درصد از هر كدام از پودرهاي پروتئيني را تهيه كرده سپس به ميزان مورد نياز از محلول پروتئيني را با آب در مخلوط كن ريخته با دور تند هم زن مخلوط مي كنيم سپس مواد پودري شامل نمك كتيرا و خردل را به تدريج و طي 2 دقيقه اضافه مي كنيم شكر را نيز تدريجا مي افزايييمپس از آن سركه و روغن را همزمان با هم و طي 10 - 8 دقيقه اضافه مي كنيم بطوريكه ميزان سركه و روغن اضافه شده همزمان با هم تمام شود.
در اين تحقيق تأثير تيمار با آب و محلولهاي اسيد استيك و كلريد سديم داغ بر روي رساندن خرماين مضافتي مورد بررسي قرار گرفت. به جز نمونه شاهد (Blank) كه در سردخانه قرار گرفت بقيه نمونه ها (نمونه كنترل و نمونه هايي كه به مدت 5 دقيقه با آب، محلول اسيد استيك (0/5٪، 1/5٪ و 2/5٪) يا كلريد سديم (1٪، 2٪ و 3٪) با دماي 60 درجه سانتي گراد مورد تيمار قرار گرفتند) به مدت 80 ساعت در گرمخانه 1⁰Cو±39 نگهداري شدند. نتايج نشان داد كه گرمخانه گذاري عامل اصلي در رسيدن مي باشد، به گونه اي كه فرآيند رسيدن در 85 درصد از نمونه هايي كه تنها در گرمخانه نگهداري شدند، مشاهده شد. تيمارهاي مختلف با آب و آسيد استيك و كلريد سديم داغ نقش تسريع كننده و تكميلي در رسيدن خرماها داشتند. در تمامي تيمارها به جز نمونه شاهد، مواد جامد كل، مواد جامل محلل و اسيديته در طي رسيدن افزايش و pH. مواد جامد نامحلول در آب، سفتي بافت و پارامترهاي رنگ L*a*B كاهش يافته بود. با توجه به نتايج به دست آمده تيمار با محلول اسيد استيك د اغ مي تواند جايگزين خوبي براي روش سنتي رساندن بر روي درخت محسوب شود. كليد واژگان: خرماي مضافتي، تسريع رساندن، تيمار با آب داغ، اسيد استيك، كلريد سديم.
موارد یافت شده: 4